Els sindicats esperen que aquesta segona jornada d’aturades tingui més seguiment que la primera, ja que alumnes i professors han estat informats i al migdia hi ha previstes manifestacions en 70 ciutats, inclosa Barcelona. La protesta és contra la política educativa del PP i de CiU tant a Espanya com a Catalunya per les retallades al sector de l’educació pública.

El primer dia de vaga el seguiment va ser molt desigual i també ho van ser les dades de participació. Mentre que el Sindicat d’Estudiants va assegurar que les classes es van aturar en més de 1.100 centres de secundària a tot Espanya, el Ministeri d’Educació va xifrar el seguiment mitjà de la primera jornada en un 20%.

A Catalunya la FAPAES, la Federació d’Associacions de Pares de Secundària de Catalunya, dóna suport a la protesta i anima les famílies a secundar la vaga de forma massiva aquest dijous, tercer dia d’aturades. Legalment només tenen dret a fer vaga els alumnes de tercer i quart d’ESO, els de batxillerat i els de cicles formatius. En alguns centres, però, la direcció ha exigit als alumnes que portin un justificant dels pares per avisar que secundaran la vaga. Si no és així, en alguns casos, tindran una falta d’assistència.