Tapa de musclos davant del Mercat de Sant Antoni. Serà un dels alicients per entrar en aquest restaurant quan acabin les obres. Un ganxo pel qual els seus propietaris van decidir apostar fa 5 mesos per obrir un nou establiment al barri. I no en són pas els únics. "El barri s'ha revitalitzat molt pel que fa a oci i restauració i hem apostat molt per això. Aquí al barri comenten que això podria convertir-se en el nou Born." Potser no tant com el Born però el que és evident és que Sant Antoni està de moda. Ho corroboren al Bar Ramon, de tota la vida. Els últims anys omplen cada nit amb llistes d'espera d'uns 15 dies. "Se nos ha hecho muy pequeño. A nosotros nos haría falta un local igual que éste." I si hi ha qui ja nota la dinamització del barri, també hi ha qui pateix les conseqüències de les obres. En aquest bar els ingressos han caigut en picat. "A la terrassa, per exemple, si ve un grup de persones no s'hi poden estar. Hi ha molt de soroll i molta pols." Però aguanten perquè, tot i llunyà, veuen el final del calvari. El mateix els passa a molts comerciants de la zona. VICENÇ GASCA, president de l'Associació de Comerciants de Sant Antoni "Al principi dèiem 'Aiaiai que això no avança'. I ara sí que es veu que ha avançat i això per a la gent és una injecció de moral per dir 'Aguantem, que a això ja li veiem el final'." Un final que farà créixer l'interès per viure a Sant Antoni. Un increment que, de fet, ja s'està notant. En aquesta immobiliària lloguen els pisos de què disposen al barri en, de mitjana, uns 10 dies. "Comparant-lo amb altres barris, a nosaltres ens és més fàcil llogar pisos a Sant Antoni que a altres llocs com, per exemple, la Sagrada Família o barris alts de la ciutat com Sant Gervasi o les Corts." I no només això. La demanda al barri, en el cas d'aquesta immobiliària, ja és comparable a la de Gràcia o el Poble-sec.

Tot i la revitalització del barri, els establiments dels carrers que rodegen les obres del mercat asseguren, en molts casos, que des que van començar els treballs han perdut clientela. Els sorolls i polseguera que causen les obres han fet que siguin pocs els qui s’hi aturen a consumir. Tot i això, com afirma Vicenç Gasca, president de l’Associació de Comerciants de Sant Antoni, mantenen oberts els negocis perquè creuen que amb el final de les obres la situació canviarà dràsticament.

Un barri més atractiu per viure-hi

La popularització de Sant Antoni ha fet créixer l’interès dels barcelonins per viure-hi. Segons explica Raül Sa, cap de vendes de la immobiliària Fin-per, els pisos de què disposen al barri són els que es lloguen més ràpidament. De fet, assegura Sa, tarden de mitjana uns 10 dies a trobar llogater. Això situa la demanda, en el cas d’aquesta immobiliària, a nivells de Gràcia i el Poble-sec.