Entre aquesta imatge i aquesta altra ha passat poc més d'una hora. Temps suficient per fer-se fosc i perquè el carrer dels Agullers s'omplís d'amants del vi. Avui celebren l'arribada de la nova anyadada amb el vi novell, el primer de la temporada. XAVIER CASTELLET, celler de Capsçanes "No tenen cap envelliment en fusta. És la varietat vinificada acabada de fer. El sabor principal és la fruita fresca i el raïm es nota molt." Enguany els vinicultors han treballar amb unes condicions meteorològiques poc habituals: una primavera d'allò més plujosa i una tardor pràcticament absent. ANNA ESPEL, enòloga "Les fulles van créixer molt a la primavera i tot s'ha retardat. Les madureses han estat diferents. Aquest any tenim vins més frescos i ens hem hagut de posar les piles per arribar a la fira." En l'edició d'enguany hi han participat una trentena de cellers. Amb aquesta àmplia varietat, quin és el vi ideal per als barcelonins? CISCO MARTÍ, copropietari de Vila Viniteca "Necessitem un vi mediterrani, aromàtic, fresc, suau i que combini amb els plats d'aquí. La gent de Barcelona en sap i és crítica" El vi que es presenta és d'allò més jove, però la festa està del tot consolidada. Se celebra des de l'any 1994 i l'èxit de públic, ja ho veieu, és total.

La Festa del Vi Novell se celebra des de l’any 1994 i ja és tota una tradició al carrer dels Agullers, per on cada any passen prop de 3.000 persones. Per arribar a la cita d’enguany, els vinicultors han suat de valent, ja que les condicions meteorològiques, amb molta pluja durant la primavera i l’absència de tardor, han provocat que la verema fos molt tardana. Tot i així, la majoria de professionals fan una previsió molt positiva sobre la collita de 2013.

En l’edició d’enguany de la Festa del Vi Novell hi han participat una trentena de cellers de Catalunya i l’estat i una vintena d’establiments i restaurants emblemàtics del barri, des del bar Agullers fins a l’Escola d’Hostaleria Hofmann. La celebració l’organitza Vila Viniteca, una de les distribuïdores de vins més importants d’Europa, fundada l’any 1932. Cisco Martí, copropietari de Vila Viniteca, considera que els barcelonins són exigents a l’hora d’escollir una ampolla: “El vi ideal per a un barceloní ha de ser mediterrani, aromàtic, suau i que combini amb plats catalans”, conclou.