FRANCINA VILA, regidora d'Horta-Guinardó " Es pot utilitzar per a qualsevol persona i el fet que estigui a l'aire lliure i que es pugui utilitzar en qualsevol moment només poden ser avantatges. I per tant jo crec que el què guanyarà és la pràctica de l'exercici i sobretot no tenir cap excusa per no fer-ho".

Per exercitar el cos, les capacitats físiques, mobilitzar les extremitats, guanyar equilibri o treballar l’elasticitat muscular, els veïns d’Horta-Guinardó ja disposen d’un circuit gimnàstic al districte. S’ha inaugurat aquest dimarts i és l’onzè que hi ha instal·lat a la ciutat de Barcelona, el setè muntat aquest mes de novembre. Aquests nous aparells tenen diferents espais que permeten treballar les parts del cos de diverses maneres. Les instal·lacions, situades a l’aire lliure, són accessibles i obertes a tothom.

A més de l’exercici físic, l’espai pretén que també es converteixi en un punt de trobada social. De fet, aquesta mena d’instal·lacions es col·loquen en llocs estratègics dels districtes i ben concorreguts: “Busquem llocs a la vora de parcs, fonts, centres cívics, casals d’avis, així els és més fàcil venir i venir acompanyats dels seus amics o néts”, assegura la comissionada de la Gent Gran, Assumpció Roset. En la mateixa línia s’ha pronunciat aquest matí la regidora d’Horta-Guinardó, Francina Vila, que ha assegurat que aquell qui hi vagi “guanyarà la pràctica de l’exercici” però a més “no tindrà excusa per no fer-ho”.

Actualment hi ha circuits gimnàstics i lúdics a diferents districtes de Barcelona com a Ciutat Vella, les Corts, Gràcia, Sant Martí, l’Eixample, Sants-Montjuïc, Sarrià – Sant Gervasi, Nou Barris, Sant Andreu i ara Horta-Guinardó. Abans de 2015 Barcelona podria tenir fins a 15 instal·lacions com aquestes.