Taules plenes al restaurant Salamanca, a la Barceloneta

(ACN ) El conseller d’Interior, Miquel Sàmper, ha avançat que s’han posat una cinquantena de sancions a bars i restaurants en dos dies –Dijous i Divendres Sant– a Catalunya, majoritàriament per incomplir restriccions d’aforament. “Es tracta d’un nivell baix d’infraccions, la proporció d’infractors és petita. D’aquestes sancions, 33 les han posades els Mossos i 17 policies locals”, ha precisat Sàmper aquest dissabte a RAC1.

El conseller d’Interior ha mostrat més preocupació amb l‘augment disparat de la mobilitat aquesta Setmana Santa. “Estem a nivells de mobilitat prepandèmia i només un 6,2 % inferior a la Setmana Santa del 2019″, ha reconegut Sàmper, que ha recordat a la ciutadania que tornar al confinament comarcal és una opció. “Encara no s’ha tractat al Procicat. S’analitzaran les dades i es decidirà alguna cosa dilluns, dia 5, ja que les mesures actuals vencen el 9 d’abril”, ha afirmat el conseller d’Interior.

“Psicològicament seria difícil d’entendre, però és una opció”, ha insistit Sàmper, que també ha reclamat lògica en la utilització de la mascareta a platges i piscines, després de la polèmica amb el nou decret del BOE. “Es tracta d’una regulació que ja estava vigent a Catalunya. És de sentit comú que per banyar-se o prendre el sol no cal mascareta, però sí que cal mascareta i guardar les distàncies si s’interactua amb algú o es camina per la sorra”, ha comentat el titular d’Interior.

“Es tracta de la mateixa lògica que en la de la bombolla de convivència”, ha puntualitzat Sàmper. De moment, el conseller d’Interior ha afirmat que no s’ha posat cap multa d’aquesta mena a platges i piscines de Catalunya. Sobre el toc de queda a les deu de la nit i la possibilitat de retardar-lo a les onze –amb el canvi a horari d’estiu–, Sàmper no ha tancat la porta a aquesta possibilitat, però ho ha deixat en mans de les dades de Setmana Santa i el criteri de les autoritats sanitàries. “Hem de començar a veure com podem començar a reduir el toc de queda, en soc partidari si sanitàriament es pot. Això també depèn de l’estat d’alarma i veurem què fa l’Estat espanyol a partir del 9 de maig, que és quan s’acaba”, ha afirmat el titular d’Interior.