Lladres multireincidents

(ACN) Agents dels Mossos d’Esquadra de la comissaria de Nou Barris i de l’Àrea de Seguretat del Transport Metropolità (ASTMET) van detenir dilluns dos homes de 19 i 22 anys i l’endemà un altre home de 20. Tots tres estan investigats com a presumptes autors de delictes de robatori amb violència i intimidació i delictes de lesions. Els investigadors els relacionen amb quatre robatoris violents i tenen 20 antecedents policials.

Els darrers fets va passar el 27 de març. Un noi va ser agredit de manera molt violenta per un grup de joves al passeig de Verdun. Pocs minuts més tard, un altre jove va ser assaltat per l’esquena per un grup de joves, que li van clavar fins a quatre ganivetades a l’esquena per prendre-li el mòbil. Els detinguts acumulen una vintena d’antecedents relacionats amb robatoris violents el darrer any i mig i utilitzaven un immoble ocupat fa poc per refugiar-se i evitar l’acció policial després de cometre els robatoris. Els Mossos han recuperat l’immoble i l’han tornat al seu propietari. Les detencions s’emmarquen en el pla d’acció Tremall de lluita contra la delinqüència que actua a la ciutat.

Els Mossos d’Esquadra ja tenien oberta una investigació, arran de diversos robatoris que hi havia hagut en aquesta zona. De fet, veïns del barri i altres testimonis havien alertat de diversos incidents i baralles des del febrer als carrers i també al transport públic. La Unitat d’Investigació de la comissaria va poder relacionar aquests fets violents amb diversos joves que dormien en un pis ocupat al carrer de Formentor de Nou Barris.

S’ha decretat presó per als tres detinguts després de passar a disposició judicial un cop feta la declaració en una seu policial.