Funcionaris de presons s’ha concentrat aquest dijous a les portes de la Direcció General de Serveis Penitenciaris. La protesta l’ha convocada el sindicat ACAIP. Els treballadors han assegurat que s’ha acabat la concessió d’autobusos que els traslladava des de diferents punts de Catalunya fins a les vuit presons que hi ha. Ara utilitzen un servei de furgonetes, que diuen que és insuficient. Des del Departament de Justícia han explicat que a mitjans d’any es restabliran les línies d’autobús que hi havia. El govern també ha confirmat que els treballadors tenen garantit tot el transport fins als centres de treball amb el reintegrament del bitllet de transport públic i amb la incorporació de més servei de vehicles llançadora i conductors que els traslladen fins als centres penitenciaris.

Desenes de treballadors de serveis penitenciaris han sortit al carrer per denunciar que el transport que els trasllada fins a les presons és insuficient. Els funcionaris han explicat a betevé que s’ha acabat la concessió administrativa amb l’empresa que els duia fins al centre de treball i que fins d’aquí a uns mesos no tornarà a posar-se en marxa el servei habitual. Francesc López, d’ACAIP, lamenta que “s’ha de tenir cotxe” per anar fins a la presó a treballar. López també ha explicat que les furgonetes que garanteixen el trasllat des de les estacions de tren fins als centres de feina són insuficients. Això diuen també afecta els qui treballaven a la presó Model i ara han d’anar a les presons de Quatre Camins, situada a la Roca, o bé a Can Brians I i II, situades a Sant Esteve Sesrovires. Asseguren que no els quadra els horaris de l’arribada dels trens a l’estació més propera d’una presó amb els vehicles llançadora.

concentració funcionaris presons per tema transport

Justícia diu que el transport està garantit

El Departament de Justícia ha confirmat que s’ha acabat el contracte que hi havia amb l’empresa concessionària del transport de presons i que ara s’està licitant la tramitació del nou concurs. L’Administració ha assegurat que s’ha triat un expedient de contractació obert i aquest és més llarg de tramitar. Diuen que la situació es normalitzarà a mitjans d’any. Per solucionar aquest problema Justícia hi ha posat remei amb el pagament dels títols de transport públic per arribar a les estacions de tren i des d’allà se’ls ofereix un servei llançadora gratuït cap als centres penitenciaris. Justícia també ha explicat que s’ha incrementat el servei de furgonetes i de conductors per arribar als llocs de feina. Segons el departament, els serveis de transport dels familiars dels interns funcionen amb tota normalitat.