El regidor de Presidència, Aigua i Energia, Eloi Badia,  ha explicat que el nou Pla d’actuació per situació de sequera té el vistiplau de la Generalitat i que, de fet, s’avança als terminis que havia marcat l’Administració catalana. El pla, que es portarà a la Comissió de Presidència per a l’aprovació inicial, no preveu afectacions en els serveis bàsics ni domèstics en els escenaris inicials, és a dir, en la situació de prealerta (que ja s’ha activat), ni el d’alerta.

Pel que fa als serveis municipals, el pla preveu una reducció de fins al 97 % del consum d’aigua en el pitjor dels escenaris gràcies, sobretot, a l’ús de l’aigua freàtica, que ens els últims anys s’ha incrementat en més d’un 50 %. Badia ha destacat la inversió de més de 20 milions d’euros en la xarxa d’aigua freàtica que s’ha fet, a l’hora que ha obert la porta a ampliar-la a l’ús particular en els propers anys. De fet, l’ús de l’aigua freàtica permet endarrerir fins a les situacions d’excepcionalitat i emergència les restriccions d’ús d’aigua potable en jardins i espais verds, fonts ornamentals i neteja urbana.
Per Badia, la incorporació de la planta dessalinitzadora del Llobregat arran de l’episodi de sequera de l’any 2008 ens situa en un nou escenari de molta més tranquil·litat i autosuficiència. A més, si hi sumem el nou projecte de regeneració d’aigua de l’àrea metropolitana això permet “abandonar” algunes de les propostes que s’havien fet els darrers anys com el transvasament d’aigua del Roine o l’arribada de vaixells carregats d’aigua al port de Barcelona per poder abastir d’aigua potable la ciutat.