franja 10 19 anys mes afectada covid catalunya

La incidència de covid-19 per grups d’edat s’ha disparat entre els joves catalans. Actualment, la franja dels 10 als 19 anys és la més afectada, amb una incidència acumulada a set dies (IA7) de 3.417 casos. La xifra representa un augment del 75 % respecte als registres que hi havia abans de Reis. Per contra, les franges d’edat amb més cobertura de tercera dosi continuen a la part baixa del gràfic, tot i que amb alguna sorpresa, com l’evolució dels majors de 90 anys.

El panorama pandèmic que hi havia abans de tornar a les aules després de les vacances de Nadal era ben diferent de l’actual, com era de preveure. El 6 de gener, els catalans de 10 a 19 anys ocupaven la cinquena posició entre els més afectats per la covid-19. Avui dia, lideren les dades més pessimistes.

Incidència doblada en menors de 10 anys

Les dades de la covid-19 reflecteixen la situació que s’està vivint a les escoles, amb un augment d’alumnes i docents contagiats. Posem-hi xifres. La IA7 dels menors de zero a nou anys ha passat de 1.325 positius el 6 de gener a 2.725 el dia 13. Al gràfic es pot veure com una línia blava traça aquesta pujada del 106 %. És la franja d’edat amb la taxa més desbocada en l’última setmana.

Covid a Catalunya, última hora | DIRECTE

Últimes notícies del coronavirus a Catalunya i Barcelona avui: dades, certificat covid i passaport, vacuna per a nens, noves mesures i tot el que et cal saber per estar informat

Pujada de contagis en majors de 90 anys

Des de l’inici de la sisena onada, la pujada de la incidència ha estat més planera en les franges d’edat més avançada. Un dels motius pot ser perquè són grups amb més cobertura de la tercera dosi de la vacuna contra la covid-19. Ara bé, la IA7 dels catalans majors de 90 anys ha crescut un 73 % en l’última setmana, el tercer grup amb el creixement més acusat. En aquestes dades cal tenir present que la incidència del 6 de gener és molt baixa per ser dia festiu i els laboratoris acostumen a notificar menys positius.