Són els únics pacients que encara estaven ingressats a l'antic recinte de l'Hospital de Sant Pau. A les 10 del matí han començat a traslladar-los al nou edifici de l'hospital. Són prop de 30 persones ingressades al Servei de Psiquiatria. La unitat fins ara estava situada al pavelló de Sant Antoni. Les noves instal·lacions incorporen tecnologia punta que facilita la diagnosi i el tractament. ENRIC ÀLVAREZ, director del Servei de Psiquiatria de l'Hospital de Sant Pau "La millor desestigmació de la malaltia mental consisteix a ser tractat com una altra malaltia. Per tant, estar al costat de respiratoris o pediatria, que és in estarem és importantíssim perquè els pacients se sentin tractats com els altres" Aquest matí el servei mèdic s'ha afanyat per deixar-ho tot a punt. El nou equipament té 32 llits repartits en 16 habitacions dobles. Totes estan adaptades per facilitar el dia a dia dels pacients i dels professionals que hi treballen. ANNA RODRÍGUEZ, supervisora del Servei de Psiquiatria "Hem guanyat molt en espai, en comoditat. Pensem que el pacient estarà més còmode. Al bany, hem hagut de fer l'adaptació dels mànecs de les portes i els hem posat perque ells no puguin fer-se forts dins del bany o es puguin tancar" Ara a l'antic recinte de Sant Pau, només hi quedarà la Unitat de Toxicomanies. Amb aquest trasllat s'ultima el procés per ubicar tots els pacients ingressats al nou hospital. Un procés que va començar el 2008.

Els malalts traslladats són pacients del Servei de Psiquiatria, que seran atesos en unes instal·lacions més confortables i segures, dotades de tecnologia punta i amb uns equipaments que faciliten la diagnosi i el tractament de malalties. El trasllat ha començat aquest dilluns al matí i s’ha fet a peu i amb ambulància. Amb aquesta mudança s’aconsegueix integrar físicament el Servei de Psiquiatria en la dinàmica del nou Sant Pau. Fins ara, aquests pacients eren tractats a la Sala Sant Jordi del Pavelló de Sant Antoni. De fet, eren els últims malalts ingressats que encara dormien a les antigues instal·lacions del recinte. Amb el trasllat s’ultima un procés que es va iniciar el 2008, quan els primers ingressats van ser traslladats al nou edifici de l’hospital.

Segons els especialistes, el fet d’estar integrats en el nou edifici, amb la resta de pacients, ajudarà a la recuperació d’aquests malalts. No només per la confortabilitat de les noves instal·lacions, sinó per pel fet de no sentir-se exclosos.

Ara, a les només la Unitat de Toxicomanies romandrà al vell recinte de Sant Pau.