La reforma de la rambla de Catalunya és un dels punts que es recullen en el pacte al qual va arribar fa un mes el govern de Convergència i Unió amb el Partit Popular per desbloquejar 103 milions en inversions del 2013 per a la ciutat, i que recull una primera partida de 400.000 euros per redactar aquest projecte de remodelació.

L’Associació de Comerciants de la Rambla de Catalunya demana que s’anivelli el paviment en els trams que es troba esquerdat i irregular, sobretot al voltant dels escocells dels arbres. També creuen que cal millorar l’enllumenat de la via. I reclamen que es persegueixi més la circulació de bicicletes i patins -que ja està prohibida- com indiquen els senyals pintats a la vorera del passeig central.

D’altra banda, l’Associació de veïns de la Dreta de l’Eixample vol que la rambla de Catalunya es converteixi en un carrer per a vianants amb una sola plataforma, a un mateix nivell. D’aquesta manera es posaria fi al trànsit de vehicles en tota la via tant de pujada com de baixada.

Segons han informat fonts del PP a l’agència Europa Press, el projecte inclourà com a mínim la reforma del paviment i la millora de l’enllumenat, mentre que altres aspectes poden també entrar a valorar-se. També han assegurat que el projecte encara no s’ha començat a redactar i que es negociarà tant amb els comerciants com amb els veïns.