Esbatussada multitudinària al centre de Barcelona. Aquesta tarda la plaça de Catalunya s'ha convertit en un camp de batalla, això sí... amb els coixins com a armes. I les 200 persones que hi han assistit estan d'acord en els efectes que té pegar, estomacar i atonyinar l'enemic. "És una descàrrega. És com una mena de teràpia." És el sisè any que se celebra a diverses ciutats del món el Dia Internacional dels Coixins. I a Barcelona la lluita ha generat expectació. Entre els participants, sobretot gent jove i alguns turistes. Amb coixins de totes les mides i trets de qualsevol lloc "Es un cojín del sofá". Ha estat el més comú, perquè... "Funciona, es muy manejable." "La meva arma me l'acaben de robar. Ara mateix aquest noi està defensant-me, mentre parlo amb vosaltres. Ell s'encarrega de guardar-me les espatlles." L'activitat, que s'ha convocat a través de les xarxes socials, ha durat una hora. I al final el terra de la plaça ha acabat així: ple de plomes i material de l'interior dels coixins.

Entre els participants hi havia veïns de tota edat i condició, però sobretot gent jove i molts turistes que no s’han volgut perdre l’oportunitat de descarregar energia lluitant de manera divertida amb desconeguts. Per fer-ho, han hagut de trobar un coixí qualsevol: a la plaça de Catalunya aquesta tarda se n’han vist de tota mena. Molts han acabat destrossats i convertits en una catifa de plomes i materials sintètics que, una hora després, en acabar la batussa, ha acabat cobrint el terra de la plaça.

Aquest és el quart any que Barcelona participa al Dia Internacional de la Lluita de Coixins, que globalment va néixer l’any 2008. L’activitat és fonamentalment lúdica, tot i que al darrere hi ha també un missatge de reivindicació de l’ús de l’espai públic per part dels ciutadans: en lloc de quedar-se a casa o sortir a consumir serveis d’oci, es troben al carrer per divertir-se els uns amb els altres.