El pare ha telefonat als Mossos d’Esquadra mentre anava cap a la casa on els nens vivien amb la seva mare. A la porta s’ha trobat amb ella i diversos veïns, que l’han retingut i també han avisat a la policia. Segons diversos testimonis, la dona no intentava fugir sinó tornar a entrar a casa seva, mentre que el pare dels nens intentava evitar-ho perquè deia que es volia suïcidar. Els veïns han entrat a la casa per comprovar que els nens eren morts. Tot i que algun d’ells ha dit que la mare els havia ofegat a la banyera, els investigadors continuen a l’espera del resultat de l’autòpsia.

Un centenar de veïns s’han acabat congregant davant de l’edifici on les víctimes vivien amb la mare, als baixos del número 1 de la plaça de Pastrana. Els Mossos han acordonat la zona mentre se n’enduien, a les 22 h, la mare a la comissaria, i després han precintat el pis. El pare ha marxat amb els serveis d’emergències socials. Els serveis funeraris han retirat els cadàvers de les criatures a les 22.45 h.

Els veïns han explicat que la família feia temps que hi vivia, tot i que ara estaven pendents de desallotjar el pis. El pare havia marxat de casa després que ella el denunciés en diverses ocasions per maltractaments. Segons aquests veïns, l’home sortia ara amb una altra dona, però encara discutia sovint amb la seva exparella.