Bona part de les peces que omplen la nova botiga d'Humana a Nou Barris fa uns anys haurien acabat a les escombraries. Avui hi ha diverses vies per donar una vida més llarga a la roba que ja no utilitzem. Per exemple, la comercialització en establiments com aquest. "Suelo aportar bastante porque si puedo aportar bastante para la gente que lo necesite y a parte me va bien a mí pues estupendo." Amb aquesta ja són 14 les botigues que Humana té a Barcelona. Els recursos que generen es destinen a l'autofinançament de l'entitat com també a projectes de cooperació amb els països del sud i també a projectes socials. La tria de les peces que es venen a les botigues d'Humana es fa en aquesta nau de l'Ametlla del Vallès. VANESA GARCÍA, treballadora d'Humana "Abres la bolsa y ya ves lo que puede ir a tienda, lo que puede ir a África. Ya tu visión se amplia y las manos son muy rápidas." La roba arriba aquí procedent dels 85 contenidors de color verd que Humana té distribuïts en superfícies comercials i equipaments esportius a la ciutat. El 2014 se'n van recollir 297 tones. Un 13% es destina a les botigues i la que està en mal estat es ven a empreses de reciclatge. Un 7% es destina a la generació de combustible derivat de residu. CARLES MONTES, Departament de Comunicació d'Humana "Fa uns anys, de tota la roba que classificàvem a la planta de l'Ametlla del Vallès en valoràvem el 85%, avui arribem al 93%." Els contenidors verds d'Humana no són els únics. En la majoria de ciutats conviuen amb els de color taronja, que pertanyen a l'entitat Roba Amiga i que a Barcelona també trobem als punts verds. L'organització col·labora amb un servei municipal de recollida a domicili que en dos anys de funcionament ha acumulat més de 500 tones de roba.

Els contenidors d’Humana conviuen amb els de color taronja, que són d’una altra entitat, Roba Amiga. En tot l’any passat, Humana va recollir 297 tones de roba. Un 13% es destina a les botigues i les peces que estan en mal estat es venen a empreses de reciclatge. Un 7% de la roba es destina a la generació de combustible derivat de residu.

Els recursos que es generen amb la roba donada es destinen a l’autofinançament de l’ONG, així com a projectes de cooperació amb els països del sud i també a projectes socials.