Amb prou feines hi cap ningú més. Comença el bon temps i això s'ha notat durant les primeres vacances de primavera. "Ja ens ho esperàvem trobar molts turistes. Però cap problema." "Hi ha moltíssima gent, està una mica massificat." Els venedors també aprofiten l'onada de turistes. "Com avui mai havia trobat tanta gent que em pressionés per massatges. És que no passava un minut que teníem una persona aquí: massatges, mojitos..." Però l'increment de visitants pot comportar actes íncivics, i això es té especialment en compte a la Barceloneta, un barri on a vegades es fa difícil la convivència entre veïns i turistes. Per facilitar-ne l'entesa l'Ajuntament ha activat des d'aquesta setmana 25 agents cívics. En concret, a aquest barri n'han destinat nou que han d'advertir o avisar la Guàrdia Urbana quan es detecta un comportament inadequat. Tot i les mesures de l'Ajuntament els veïns continuen en alerta i tenen por que es repeteixi la situació de l'estiu passat. Asseguren que la tasca dels agents cívics és insuficient per posar fi a l'incivisme. NANDO PRIETO, membre de La Barceloneta diu Prou "Hay un montón de bicicletas que van haciendo eses entre la gente y el agente cívico está ahí y no hace nada. Tampoco tienen autoridad con lo cual se convierten en meros informadores turísticos." Són un referent per al turista despistat, però aquests agents també eviten situacions com, per exemple, l'envaiment de bicicletes en zones de vianants. A partir de les nou del vespre acaben la jornada i no és fins al matí que tornen a posar-se en marxa.

Amb la Setmana Santa ha arribat la primera gran onada de turistes a la ciutat. Això s’ha notat, sobretot, a zones com la Barceloneta, que reben una part important dels visitants. La presència de més turistes a la zona també pot comportar més actes incívics, tenint en compte la història recent del barri, marcada per la difícil convivència entre veïns i turistes.

A la Barceloneta treballen nou dels 25 agents cívics que aquesta setmana ha activat l’Ajuntament. Entre les seves responsabilitats està advertir els ciutadans implicats o avisar la Guàrdia Urbana davant d’un comportament inadequat. Des de la plataforma veïnal La Barceloneta diu Prou posen en qüestió la tasca d’aquests agents, que consideren que són informadors turístics, atès que bona part de la seva feina consisteix de moment a orientar els visitants despistats. Els veïns dubten que la feina d’aquests agents serveixi per evitar situacions com les que es van viure l’estiu passat.