Normalment el pacient no és conscient que pateix de glaucoma fins que ja té afectat prop del 80% del camp visual.

El glaucoma és una malaltia neurodegenerativa que afecta el 2,1% de la població de més de 40 anys. El percentatge s’eleva fins al 2,3% per a la població d’entre 50 i 59 anys i puja fins al 3,5% per a les persones de 60 a 69 anys. Per a les persones de més de 70 anys el risc de patir de glaucoma és del 3,5%.

El diagnòstic precoç i el tractament immediat són bàsics per controlar l’avanç de la malaltia, per això la Clínica Baviera Catalunya realitza aquest dimarts revisions gratuïtes per detectar aquesta dolença.

Des del Col·legi Oficial d’Òptics i Òptiques Optometristes de Catalunya es realitzen tasques de conscienciació per conèixer i prevenir la malaltia. L’Institut de Microcirurgia Ocular de Barcelona (IMO) ha posat en marxa, amb motiu d’aquesta data, “Guanya temps, no perdis visió”.

Els experts confessen que no és possible prevenir l’aparició del glaucoma perquè fins que no es troba en fases molt avançades no dóna símptomes, i això en dificulta el diagnòstic. Malgrat tot, hi ha tractaments força efectius que frenen l’avanç de la malaltia i eviten la pèrdua total de visió. Els oftalmòlegs aconsellen fer revisions periòdiques que permetin detectar a temps l’aparició del glaucoma.