15 centres educatius xinesos arribaran a Barcelona per promocionar els seus estudis i a la vegada promocionar intercanvis amb els estudiants. L’interès per la Xina va creixent i durant el 2012 es van arribar a emetre 700 visats d’estudis per a ciutadans espanyols. També els convenis amb la Xina s’han ampliat, majoritàriament a Catalunya i a Madrid, que és on se n’han signat més.

La formació professional (FP) ocuparà més espai en aquesta edició. Segons l’organització, l’FP és una de les millors vies per trobar feina. El Saló de l’Ensenyament promocionarà l’FP dual, en què l’alumne compagina la formació amb el treball a l’empresa. Habitualment, l’estudiant treballa amb un contracte laboral de beca salari. Aprofitant el context del saló, es presentarà la nova Guia FP 2013-2014 amb les 150 especialitats per al pròxim curs.

En aquesta edició hi participaran uns 175 expositors, 25 dels quals són internacionals que presentaran estudis de batxillerat, superiors, universitaris, FP, serveis a l’educació i idiomes. Segons les darreres dades de l’Assocació Espanyola de Promotors de Cursos a l’Estranger, durant aquest curs uns 33.000 catalans viatjaran a l’estranger per aprendre un idioma. Sobretot viatgen a països de parla anglosaxona, però també creix cada dia més l’interès per l’alemany, que ja supera el francès. El saló incorpora una àrea multimèdia perquè els estudiants coneguin les darreres novetats en la creació de videojocs i la realitat augmentada.