Prop d’una quinzena de centres educatius han participat en la Diada de l’Ensenyament Públic a l’Esquerra de l’Eixample i Sant Antoni, una jornada festiva i reivindicativa que denuncia l’efecte que les retallades estan tenint en l’àmbit educatiu. Quatre escoles bressol, sis d’educació infantil i primària i quatre de secundària s’han sumat a la diada.

També han demanat més places públiques per a aquests barris, ja que en els últims anys, més d’un centenar de nens i nenes no han pogut accedir a l’escola pública. De fet, asseguren que el 60% de les places que hi ha a Barcelona són de centres privats concertats.

La protesta ha començat quan els alumnes han acabat les classes, i en forma de manifestació han arribat des dels centres respectius fins al punt de trobada, davant de l’Escola Bressol Arbret de l’Eixample i l’escola dels Llorers. S’hi han concentrat més d’un centenar de pares, alumes i professors on han fet una xocolatada reivindicativa.

Tot seguit, la protesta s’ha dirigit fins a la cruïlla del carrer del Compte Borrell amb Consell de Cent, on fa anys que la comunitat educativa del barri demana la construcció d’un institut i d’una escola bressol. Allà s’ha improvisat una classe per fer visible la reivindicació, i el mestre de l’escola Joan Miró i un dels impulsors de la jornada, Xavier Riu, ha recordat l’esforç que ha suposat la construcció d’una escola pública de qualitat. També ha afegit que les mobilitzacions seguiran fins que hi hagi més places públiques a la zona.