La plataforma creu que el nom actual de l’avinguda que connecta la via Augusta amb la plaça de Lesseps (i fa de límit entre la Vila de Gràcia i el barri del Farró) fa referència a un títol nobiliari foraster, aliè a la tradició catalana i que “en l’actualitat ostenta el fill del decadent hereu del dictador Franco”.

L’actual avinguda del Príncep d’Astúries estava dedicada a Enric Prat de la Riba. El nom va canviar-se, el 1939, durant el règim franquista. Com que avui dia Barcelona ja disposa d’una plaça amb el nom d’Enric Prat de la Riba, la plataforma que vol rebatejar l’avinguda proposa el nom de Baldomer Lostau.

Lostau va ser diputat provincial de Barcelona, d’idees republicanes i federalistes. El 1869 va signar el document del Comitè Republicà Federal de la Província de Barcelona. Segons han explicat representats de la plataforma en defensa de dedicar-li l’avinguda, el 1873 Lostau va fer el “primer gran acte de sobirania política catalana des del Decret de Nova Planta” i va proclamar l’Estat català. Malgrat tot, “tres dies més tard l’incipient Estat català va quedar en suspens després de rebre el compromís del govern de la Primera República que la nova constitució republicana seria federal i que l’Exèrcit espanyol es retiraria de Catalunya”.

Algunes associacions que han mostrat suport a aquesta iniciativa són: : Comissió de la Dignitat, Catalunya Sí, Catalunya Acció (CA), Catalunya Diu Prou, Cercle Català de Negocis (CCN), Centre Autonomista de Dependents del Comerç i de la Indústria (CADCI), Fundació Catalunya Estat (FCE), Fundació President Macià, Institut Nova Història (INH), Plataforma pel Dret a Decidir (PDD), Sobirania i Progrés, Societat Catalana de Lliure Opinió (SOCALL), Ara o mai!, Associació Catalana d’Acció Exterior Welcome Mr. President, Associació Patriòtica Catalunya 1640, Associació Germans Badia, Xarxa d’Establiments amb Consciència Nacional (XECNA), Moviment de Cultura Popular El Sotrac, Palestra i Club FNEC.