La Sílvia és guionista i juntament amb l'Ivan han rodat les imatges de la propera campanya de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca. El Lluís els ajuda a muntar-les. Tots tres ho fan de forma altruista. I la productora que els deixa l'equip, també. En un inici, la Sílvia es va posar en contacte amb la PAH per fer una pel·lícula, però s'hi ha acabat quedant. SÍLVIA GONZÁLEZ LAÁ, guionista i cineasta "Es molt difícil estar allà i no implicar-s'hi. Anar només com observador, necessiten gent. Igualment, sí que treiem coses. La solidaritat és un camí d'anada i tornada i jo estic aprenent moltíssim treballant amb la plataforma i traient-ne una experiència humana increïble." Després de la notorietat que va tenir la compareixença al Congrés de la portaveu del moviment i l'acceptació a tràmit de la iniciativa legislativa popular, la Plataforma ha rebut una allau de peticions per col·laborar-hi. ADA COLAU, portaveu de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca "Estem sobrepassats. Estem ara intentant articular tot això, perquè no tenim infraestructura i incorporar tanta gent no és fàcil, però quan ho fem, aquest moviment creixerà i es consolidarà. I encara podrà donar molt més resposta, com ja està fent ara, al problema de les execucions hipotecàries." VERÓNICA DÁVALOS, advocada "Jo soc voluntària i activista. Quan tu veus el dret del consumidor, d'un afectat, alhora d'adquirir el seu habitatge, tota l'abusivitat que hi ha en aquests préstecs fa que qualsevol advocat s'indigni. Personalment veus que has d'ajudar i a la plataforma hi calen moltes mans." La Verónica va ser una de les advocades pioneres d'aquest moviment. Fa assessorament jurídic col·lectiu als afectats i ara també xerrades als nous letrats voluntaris que també donen un cop de mà en altres ciutats.

La Sílvia González Laá és guionista i cineasta, i ràpidament es va sentir atreta per la tasca de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca. Per això es va posar en contacte amb la portaveu de l’entitat, Ada Colau, amb la intenció de rodar una pel·lícula sobre el moviment social que va generar des d’un inici. Però un cop González Laá es va trobar immersa en el projecte, va començar a formar-ne part. “És molt difícil estar allà i no implicar-s’hi”, assegura, després de conèixer de prop els testimonis dels afectats, víctimes dels desnonaments. Ara, juntament amb l’Ivan Domíneguez i el Lluís Mestres, realitzador i muntador, estan acabant d’enllestir el vídeo de l’última campanya de la PAH: “Escrache: Hay vidas en juego”, que convida els diputats a conèixer de prop la feina de l’entitat i les històries dels afectats en primera persona.

Com la Sílvia, són molts els voluntaris que treballen braç a braç amb l’entitat, cadascú hi ofereix el que sap fer. Com el Jordi Contreras, un informàtic que va respondre a una crida que va fer l’entitat a través de la xarxa per instal·lar el sistema operatiu als ordinados que els havien regalat. O  la Verónica Dávalos, una advocada que és a l’equip des de gairebé els inicis del moviment.