Els Mossos d’Esquadra han desarticulat un grup de llauners dedicat al tràfic de drogues i que venien substàncies estupefaents a turistes en diferents zones d’oci de la ciutat. Concretament al Port Olímpic, la Barceloneta, la plaça Reial i el carrer d’Escudellers. La investigació va començar el mes d’abril passat,  després que els agents tinguessin coneixement que s’havien produït dues baralles molt violentes protagonitzades per grups de ciutadans d’origen pakistanès que es dedicaven a la venda de begudes alcohòliques al carrer. La primera es va produir a Badalona, i la segona a la platja de la Barceloneta. Fins i tot hi va haver diverses persones ferides per arma blanca. Les indagacions policials van permetre corroborar que no es tractava de fets aïllats, sinó que existien dos grups antagònics enfrontats que volien assolir el control de la venda ambulant de begudes i el tràfic de substàncies estupefaents  en diversos punts de la ciutat.

Segons els Mossos d’Esquadra, el 20 de juny es va dur a terme un primer dispositiu policial que va permetre detenir els 15 membres d’un dels grups, conegut com “la banda de la mina”, als quals se’ls van imputar els delictes de temptativa d’homicidi, delictes de lesions, delictes d’obstruccions a la justícia, baralla tumultuària i robatori amb violència. El mateix dia es van practicar els escorcolls als diferents domicilis que el grup disposava a Barcelona i Sant Adrià de Besos i es van intervenir diverses substàncies estupefaents: com cocaïna i marihuana. Amb les detencions es va frustrar també un homicidi que el grup tenia planificat dur al terme al Pakistan.

La segona fase de la investigació es va iniciar al mes de juliol i va permetre identificar als membres del segon grup que estava format per quinze homes, entre els quals hi hauria alguns menors d’edat. Els agents van comprovar que els seus integrants també es dedicaven a la venda ambulant de begudes per encobrir el tràfic de drogues però que, a diferència del primer grup que amagava les substàncies en pisos, en aquest cas les amagaven a la via pública molt a prop dels llocs on feien les transaccions.

El dia 20 de setembre es va establir un dispositiu policial a Ciutat Vella per desarticular la banda. En l’operatiu es van detenir 10 persones i tres més van quedar com a investigades.  Els 10 detinguts van passar a disposició judicial el 21 de setembre i el jutge en va decretar l’ingrés a presó.