La decisió dels Mossos d’Esquadra de no sotmetre’s a la coordinació del Ministeri de l’Interior ha encès ràpidament les xarxes socials. I els polítics no n’han estat una excepció. Els primers a reaccionar han estat el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, que s’han mostrat molt contraris a la decisió de l’Estat. Però també hi ha hagut polítics que han celebrat que s’hagi nomenat el coronel de la Guàrdia Civil Diego Pérez de los Cobos com a coordinador dels diferents cossos policials per evitar el referèndum de l’1 d’octubre.

Però no només han reaccionat a la decisió des de Junts pel Sí, també s’hi han mostrat en contra Gabriela Serra, de la CUP i Joan Coscubiela de Catalunya Sí que es Pot.

L’Ajuntament de Barcelona de moment no s’hi ha pronunciat, qui sí que ho ha fet ha estat Alfred Bosch, president del Grup Municipal d’ERC

L’exconsellera d’Interior, Montserrat Tura, ha subratllat que el comandament dels Mossos depèn exclusivament de la Generalitat, ja que així ho estableix l’Estatut:

Però no tots els polítics catalans s’han mostrat contraris al fet que el Ministeri de l’Interior es faci càrrec de la coordinació de les policies. Alguns ho han aplaudit, com el popular  Xavier García Albiol i Carlos Carrizosa, de Ciutadans:

També s’han sentit veus de polítics de la resta de l’estat espanyol, com per exemple Iñigo Errejón o Albert Rivera:

Fins i tot el compte d’Emergències de Catalunya ha reaccionat a favor de la declaració que han fet els Mossos d’Esquadra afirmant que continuarien funcionant com sempre: