La darrera incorporació a la flota de la Policia Nacional a Catalunya per blindar-se de cara a l’1-O està fabricada per una empresa d’Israel, Beit Alpha Technologies (BAT). Està equipada amb un canó capaç de llançar 7.000 litres d’aigua per dissoldre disturbis, però segons la pàgina web de BAT també pot mesclar aigua amb gas lacrimogen i pintura. A més, el vehicle està blindat per tots costats amb “ruixadors de gas lacrimogen per a la protecció al voltant del vehicle”, té un blindatge balístic “contra qualsevol nivell d’amenaça” i disposa d’una pala frontal per penetrar barricades.

El Ministeri de l’Interior va pagar a finals de juny del 2014 348.480 € per aquesta tanqueta, però fins ara la Unitat d’Intervenció Policial (UIP) encara no s’ha fet servir. De fet, segons Europa Press, fa gairebé 30 anys que la Policia Nacional no utilitza aquest tipus d’equipament per restablir l’ordre públic. Mitjans digitals que ha reproduït el vídeo de la tanqueta en carreteres catalanes l’ubiquen a l’altura del Papiol, on l’autopista es bifurca entre l’accés a Barcelona per les rondes o els Túnels de Vallvidrera.

Desenes de furgonetes al Port

Una altra imatge de vehicles policials arriba des del Port de Barcelona. El perfil de Twitter Antidisturbios UIP (un compte no oficial sobre la Unitat d’Intervenció Policial) ha publicat un vídeo amb desenes de furgonetes estacionades al peu dels dos creuers que utilitzen els agents com a allotjament. Fonts consultades per betevé asseguren que el vídeo s’ha enregistrat des dalt d’un dels dos creuers, concretament la nau Rhapsody (la que no té decoració infantil). El vídeo s’ha difós a les xarxes socials acompanyat del text “Desembarcamos en Cataluña”.