Els manifestats d’ultradreta han increpat els participants a l’assemblea pel seu suport a un referèndum pactat a Catalunya, amb crits de “Viva España” i contra l’1-O. La policia s’ha mostrat incapaç d’impedir el bloqueig al·legant que tots els seus efectius són a Catalunya, segons han explicat fonts de l’organització. Alguns polítics que han assistit a l’assemblea de càrrecs electes han mostrat el seu desconcert a través de les xarxes socials. Entre ells dirigents del PDeCAT com Carles Campuzano o Ferran Bel, així com Xavier Domènech o l’alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater.

Ja a l’arribada la policia ha hagut d’escortar alguns dels participants, com ara Alberto Garzón. Des de la seguretat interna del pavelló es recomanava no sortir a l’exterior del recinte.

Qui també ha reaccionat ha estat l’alcaldessa Ada Colau, que ha demanat explicacions al PP per la manifestació d’ultradreta a Saragossa. L’alcaldessa assegura que hauran d’explicar perquè han “deixat desprotegits un centenar de càrrecs electes mentre tenen milions de policies parats al port de Barcelona”.

Podem denuncia l’agressió dels ultres a la presidenta de les Corts d’Aragó

Des de Podem ha denunciat que els manifestants ultres concentrats a les portes del pavelló Siglo XXI han agredit d’un cop d’ampolla d’aigua la presidenta de les Corts d’Aragó, Violeta Barba. Aquesta ha rebut l’impacte a les portes del pavelló, quan sortia a parlar amb les forces de seguretat, segons han informat mitjans locals.