Enllestit i tancat des de fa tres anys, l’equipament de la Prosperitat obrirà finalment la primera setmana de març i ho farà amb un centenar de places. El consistori tenia previst oferir-ne 90 i no obrir el centre de dia, però la pressió veïnal ha fet modificar el plantejament inicial.

Situat a la via Favència, els primers a traslladar-se a El Molí seran els 63 inquilins de la residència municipal Francesc Layret, que utilitzaran l’espai mentre duri la rehabilitació de l’edifici de l’Eixample. Un mes després de l’estrena, a l’abril, s’obriran les 37 places restants a la resta d’usuaris i al maig entrarà en servei la residència de dia amb capacitat per a 25 places.

Els veïns han celebrat la notícia com una victòria sorgida de la lluita del barri, però també llegeixen el canvi com un moviment preelectoral. Durant el temps en què ha restat tancada, des de l’Associació de Veïns de la Prosperitat s’han organitzat diverses reivindicacions i també han enviat cartes de denúncia a la conselleria i al districte. En un comunicat, els veïns indiquen que seguiran de ben a prop la posada en marxa del nou equipament perquè “es faci amb garanties” i reclamen que s’obri la futura residència d’Alchemika, al barri del Clot.

Segons dades del Departament de Benestar Social, a Catalunya hi ha 17.000 persones en llista d’espera per accedir en una residència de titularitat pública. Per absorbir aquesta demanda, la ciutat de Barcelona disposa de quatre residències públiques per a persones grans amb un total de 295 places, dos centres de dia amb capacitat per a 78 persones i dos apartaments tutelats amb 71 places.