La investigació va començar el desembre passat després que una de les empreses asseguradores avisés a la policia per les denúncies reiterades de la parella. Els investigadors van detectar que l’home i la dona, de 32 anys i veïns de la ciutat, havien denunciat fins a 18 robatoris violents pel mètode de l’estrebada en menys de quatre anys. El gran nombre de denúncies feia pensar que podien haver falsejat els fets per aconseguir una indemnització de les companyies -les pòlisses de la llar cobreixen també els robatoris amb violència i/o intimidació que passin a la via pública-.

En moltes de les demandes que van interposar la parella es repetien els objectes sostrets. La dona havia denunciat 10 vegades el robatori del DNI i del carnet de conduir, però en canvi només se’ls va renovar un cop. El mateix va passar amb les targetes de crèdit: en van denunciar la sostracció fins a set vegades, però no les van bloquejar ni cancel·lar mai. Aquesta situació es va repetir en la majoria d’objectes que denunciaven que els havien robat.

Segons la policia, la detinguda havia treballat en una asseguradora i coneixia el funcionament d’aquest tipus d’empreses. L’home aprofitava la seva feina de vigilant de seguretat per denunciar robatoris falsos en el seu lloc de treball, on coneixia perfectament la posició de les càmeres de seguretat i les evitava. Per la parella, les indemnitzacions rebudes s’havien convertit en una font d’ingressos permanent. En el moment de la detenció les dues persones duien diversos mòbils, els DNI i targetes de les quals havien denunciat la sostracció. Van declarar davant el jutge, que després va decretar llibertat amb càrrecs per a l’home i la dona va ser posada en llibertat i està pendent de declarar davant el jutge. La parella no tenia antecedents policials. La investigació segueix oberta i no es descarten més detencions.