L’alcalde, Xavier Trias, ha estat dels primers a mostrar el seu condol, a través d’un comunicat en què es recorda el “compromís demostrat sempre amb el seu barri” i la seva voluntat de fer de la ciutat un lloc “millor per a la gent”. Trias destaca també la seva “vocació de servei” i el seu paper en la consecució de fites per al conjunt dels veïns de Sant Martí de Provençals, com la transformació en rambla del carrer de Guipúscoa o l’arribada del metro.

Lluitador incansable, tenaç i, segons Trias, “un magnífic exemple per a les noves generacions”, Martínez va ser homenatjat al novembre amb la col·locació d’una placa en honor seu, coincidint amb la diada de Sant Martí, a la plaça dels Porxos, un espai públic llargament reivindicat als anys 80. El 2000 va rebre la Medalla d’Honor de Barcelona, i tres anys més tard, l’entitat que havia presidit sempre, l’AV Sant Martí de Provençals, va ser guardonada amb la Medalla d’Or al Mèrit Cívic. Aquesta associació va néixer quan el franquisme ja expirava. Des d’aleshores i fins al gener -quan va anunciar que abandonava l’activisme social -, l’havia acompanyat sempre una imatge de líder combatiu, que no es mossegava la llengua, i que aprofitava la presència d’alcaldes i regidors en les inauguracions per recordar-los allò que encara quedava per fer.

El seu testimoni sobre l’evolució del barri que tant estimava va quedar recollit en el llibre ‘Sant Martí de Provençals, de la vila al barri’, de Néstor Bogajo.