El periodista Enric Botella repassa a la secció ‘reset món’ com s’estan transformant altres ciutats per la crisi derivada del coronavirus. Aquesta setmana ha marxat virtualment fins a Montevideo, a l’Uruguai, per analitzar com s’ha gestionat la covid-19.

A l’inici de la pandèmia el govern va decidir prendre-hi mesures ràpidament. Segons explica Fede Pais, ciutadà uruguaià, al març es van suspendre totes les classes, esdeveniments públics i també es va recomanar a la població que es quedés a casa. El govern ha detectat 2.600 casos i 53 morts, una xifra molt baixa en comparació amb altres països com Espanya. A partir de l’abril es van relaxar les mesures i dos mesos després els estudiants ja tornàvem a les escoles i més tard s’obrien els equipaments culturals.

Consciència col·lectiva com a factor clau

Des que el govern va decretar mesures més restrictives, la majoria de la població va comprendre que la situació era greu. El periodista ha pogut parlar amb una altra ciutadana. la Checha López, que destaca que la consciència col·lectiva va ser molt important per frenar els contagis de coronavirus. “La responsabilitat social va ser clau, ja que govern va demanar que la gent es quedés a casa i la població va fer cas. El país tenia com a referent Espanya i Itàlia i “si el virus afecta allà també pot passar al nostre país. La referència que tenim d’aquests països és molt forta”. En aquest vídeo pots recuperar la secció completa.

Comparteix a:
Imatge de l'autor/a