La renovació provisional dels Jardins de Bacardí, al barri de la Maternitat i Sant Ramon, va finalitzar fa unes setmanes i ha mitigat en bona part les queixes per coloms i deixadesa. Segons ha explicat l’Associació de Veïns del Camp Nou a betevé, sembla que hi ha menor presència de coloms i que el parc està en més bon estat. Aquesta entitat continua reclamant que l’equipament es tanqui quan hi ha partit del Barça perquè afirmen que són moments en què hi ha molt comportament incívic.

Una reforma de 200.000 euros

Amb un pressupost de 200.000 euros s’han arranjat i senyalitzat camins, s’ha tallat la vegetació perimetral i s’ha instal·lat un nou sistema de reg. També s’han rehabilitat els bancs de fusta i les tanques del recinte de petanques. A més, s’hi ha reforçat la neteja, en especial, els dies de partit al Camp Nou. Veïnes com la Maria Dolors Mateu agraeixen que s’hagi anivellat el terra i que els bancs estiguin rehabilitats. “Ha quedat molt bé, hi ve molta gent, sobretot nens petits a jugar”, afirma.

Més sorra al pipicà

Una de les intervencions que ha cridat més l’atenció ha estat la millora del pipicà. Segons explica l’Helena Garcia han posat mobiliari més adient per als gossos i hi han afegit més sorra. “Abans estava molt malament, no hi havia instal·lacions per als gossos i l’aixeta de la font no funcionava bé”, recorda aquesta usuària de l’equipament.

La reforma definitiva, el proper mandat

Aquesta és una remodelació provisional en espera d’una reforma definitiva que es farà després d’un procés participatiu amb els veïns. De moment hi ha hagut ja algunes trobades per començar a donar forma al projecte i un dels reptes més importants és l’àrea de joc infantil.