NEUS MUNTÉ, vicepresidenta del Govern "No és només un suport econòmic, és un acompanyament que va més enllà i que pretén salvar algunes dificultats existents des d'una perspectiva d'acció positiva per poder avançar en la igualtat d'oportunitats." SARA NOVELLA, jove extutelada "L'acte és una mesura de discriminació positiva per compensar allò en el seu moment no van fer les institucions, que m'haurien d'haver agafat quan era nena. La crisi ha afectat a tothom però més als col·lectius de risc."

Des de 2009 un total de 130 nois i noies han format part del programa de l’Obra Social La Caixa per poder aconseguir un ajut per continuar els estudis i el darrer curs ha comptat amb 47 joves, dels quals un 87% han assolit amb èxit els objectius del pla de treball.

El programa posa l’educació a l’abast de tots els col·lectius per poder donar l’oportunitat d’estudiar a joves que han fet un gran esforç per poder tirar endavant a la seva vida. Segons Sara Novella, jove extutelada, “l’acte és una mesura de discriminació positiva per compensar allò que en el seu moment no van fer les institucions”. Novella ha agraït aquests programes d’ajuda en un context de crisi que “ha afectat tothom però més els col·lectius de risc”.

La vicepresidenta del govern, Neus Munté, ha explicat que no es tracta només d’un suport econòmic sinó “d’un acompanyament que va més enllà i que pretén salvar algunes dificultats existents des d’una perspectiva d’acció positiva”.