És l'espai d'oficines que la Fundació Pascual Maragall, dedicada a la recerca sobre l'Alzheimer, ocupa al Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona. La fundació, però, té els dies comptats en aquest emplaçament. JORDI CAMÍ, director de la Fundació Pasqual Maragall "Al parc no hi ha espai. Els centres que ja existeixen segueixen creixent i per tant nosaltres necessitem de recursos per desplegar la nostra activitat científica." 1'57'' La nova seu s'està construint al Campus de la Ciutadella de la Universitat Pompeu Fabra. Serà un espai de 4.300 metres quadrats amb capacitat per a 200 persones. ADRIÀ CALVO / ROGER TORRES "El projecte inicial estava previst que es construís a la Nova Bocana del Port, a tocar de l'Hotel W. La crisi va obligar a redimensionar el projecte i finalment el 2011 es va acabar desestimant." Aquesta localització permetrà a la fundació utilitzar recursos de la universitat. La major part de l'espai es dedicarà a nous laboratoris d'investigació i també s'hi instal·larà un aparell de neuroimatge per fer investigació clínica. A més, gràcies al trasllat es podrà posar èmfasis en un projecte d'estudi que involucra més de 2.000 familiars de malalts. "Són fils o filles de persones que tenen o han tingut alzheimer. Algunes d'aquestes proves necessiten uns dispensari, uns recursos, que tindrem en aquest nou edifici." Ara els operaris estan treballant de ple en els acabats de l'interior de l'edifici. L'objectiu és tenir-lo enllestit en els propers mesos i inaugurar-lo a principis de l'any que ve.

A la Fundació Pasqual Maragall se li ha quedat petit l’emplaçament actual que ocupa al Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona. “No hi ha espai. Els centres que ja existeixen segueixen creixent i nosaltres necessitem recursos per desplegar la nostra activitat científica”, explica Jordí Camí, director de la Fundació Pascual Maragall. En els inicis del projecte la nova seu de la fundació s’havia d’ubicar a la Nova Bocana del Port però el 2011 la crisi econòmica va obligar a redimensionar la construcció. Finalment es va escollir posar-la en marxa dins el Campus de la Ciutadella de la Universitat Pompeu Fabra, on la fundació podrà aprofitar els recursos tecnològics i administratius del centre.

El nou edifici tindrà 4.300 metres quadrats amb capacitat per a 200 persones. La major part de l’espai es dedicarà a nous laboratoris d’investigació i també s’hi instal·larà un aparell de neuroimatge per fer investigació clínica. A més, gràcies al trasllat es podrà posar èmfasi en un projecte d’estudi que involucra més de 2.000 familiars de malalts. “Són fills o filles de persones que tenen o han tingut Alzheimer. Algunes d’aquestes proves necessiten uns dispensari, uns recursos, que tindrem en aquest nou edifici”, explica Camí. Actualment els operaris estan treballant en els acabats de l’interior de l’edifici amb l’objectiu d’inaugurar-lo a principis de l’any que ve.