Aquesta és la petició perquè els gossos també tinguin el seu espai a la platja. Reclamen que no se'ls hi prohibeixi l'entrada i que no se sancionin els amos, tenint en compte que a Catalunya ja hi ha zones de costa on poden accedir. En només dues setmanes, la proposta ja ha reunit més de 21.000 signatures i si arriben a les 25.000, la intenció es fer una petició formal a l'Ajuntament. Ja fa un temps que diverses plataformes demanen un espai de 500 metres quadrats a la platja on hi puguin accedir els gossos. L'anterior govern, però, va desestimar la proposta pel cost que suposaria mantenir un espai d'aquestes característiques. El govern actual, per la seva part, es mostra disposat a parlar i no tanca la porta a una modificació de la normativa. Molts amos coincideixen que els agradaria una normativa més flexible. La multitud que s'aplega a la platja durant l'estiu i, sobretot, la higiene són alguns dels motius que no acaben de convèncer els banyistes, tot i que d'altres no hi veuen cap problema. D'altres plantegen permetre-hi l'entrada de gossos només durant la nit, quan ja no hi ha gairebé ningú a la platja. De moment, però, els qui tenen gossos s'hauran de conformar a passejar-los prop de la platja.

El barceloní Edgar Villacorta és qui encapçala la recollida de signatures per tal que l’Ajuntament adeqüi una zona de platja per a gossos. Villacorta admet que “Barcelona gaudeix d’unes estupendes platges i desitgem ansiosament poder gaudir-les amb les nostres mascotes també”. Reivindica “la necessitat d’un lloc on les nostres mascotes puguin tenir l’espai per gaudir de la naturalesa sense restriccions ni sancions“.

Segons Edgar Villacorta, ja hi ha diverses platges de Catalunya que disposen d’espais específics per a aquest propòsit i Barcelona, “sent el nucli més poblat i amb més densitat de mascotes, encara no té una zona de platja habilitada per a les mascotes”.

Els impulsors de la iniciativa es comprometen a “mantenir neta la platja per a gossos que sol·licitem i exercir sempre un comportament cívic i exemplar, sent plenament responsables de qualsevol altercat i molèsties que puguin ocasionar els nostres gossos”.