La Universitat de Barcelona ocupa la primer posició a Espanya i la 116 en àmbit mundial, segons el rànquing que elabora el Center for World University Rankings (CWUR). La UB millora quatre posicions respecte als resultats de l’any passat, quan ocupava la posició 120. Destaca especialment pel que fa a les publicacions dels seus investigadors, la citacions que se’n fan i en l’impacte internacional.

La segona universitat espanyola que apareix al rànquing és la Universitat Complutense, en la posició 228, seguida de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), que ocupa la 241. El rànquing del CWUR s’elabora a partir de les dades d’un miler de centres de tot el món. En les primeres posicions de la llista hi han les universitats de Harvard, Stanford i el MIT. Per elaborar aquest llistat s’han utilitzat vuit indicadors, entre els quals hi ha la qualitat de l’ensenyament o l’ocupabilitat dels exalumnes.

La UB és la primera universitat pública de Catalunya en nombre d’estudiants, 64.000, i en oferta formativa. També ocupa el primer lloc en producció científica de tot l’estat.