El Palau de la Música Catalana encara està avaluant les destrosses que van ocasionar dissabte al vespre un grup de persones que es va desmarcar del gruix de la manifestació en suport de Pablo Hasél. Van llançar-hi pedres i runa d’obra i van trencar 14 vidres catedral patrimonials que hi ha a la façana de la institució.

Des de la Fundació Orfeó Català – Palau de la Música van condemnar els fets immediatament després i van explicar que unes 300 persones que assistien al concert simfònic de ‘Les quatre estacions de Vivaldi’ es van haver de quedar refugiades dins de l’edifici mentre duraven els aldarulls.

Condemna conjunta d’altres institucions culturals

Davant d’aquests fets, altres institucions de la cultura han volgut condemnar els fets ocorreguts al Palau de la Música. L’Auditori de Barcelona, el Teatre Lliure, el Mercat de les Flors, el Teatre Nacional de Catalunya (TNC) i el Gran Teatre del Liceu han emès un comunicat conjunt en què han mostrat el suport a la fundació del Palau i en què han lamentat “l’agressió a la cultura i els danys causats al patrimoni”. Tot i això, han volgut deixar clar el seu compromís a favor de la llibertat d’expressió i el respecte dels drets fonamentals dels creadors, en referència a l’empresonament del raper Pablo Hasél.

Els veïns, indignats amb l’atac contra el Palau

Aquest diumenge al matí, veïns i curiosos s’acostaven fins al Palau de la Música per veure en primera persona els danys a l’edifici modernista. La majoria lamenta els fets ocorreguts i considera que són actes vandàlics que desvirtuen el missatge real de les protestes.