S’acosten les dates per iniciar el procés de preinscripció a les escoles. Enguany, el centres educatius podran recuperar les jornades de portes obertes, unes visites que l’any passat es van haver de cancel·lar arran de la pandèmia de coronavirus. El Departament d’Educació ha establert, però, una sèrie de protocols que totes les escoles han de seguir. Les visites s’hauran de concertar prèviament, es faran en grups reduïts, de com a màxim 10 persones, i preferiblement es duran a terme en espais oberts. En cas que les trobades s’hagin de fer a l’interior, les finestres hauran d’estar obertes.

El protocol també preveu que les jornades es facin fora de l’horari escolar, i respectant les mesures de seguretat bàsiques establertes: distància de seguretat, mascaretes, ús de gel hidroalcohòlic i desinfecció de les zones que s’utilitzin.

La majoria d’escoles ofereixen visites telemàtiques

Per arribar al major nombre de famílies, bona part de les escoles també ofereixen les visites en format virtual. L’Escola Pia Sant Antoni, per exemple, ha penjat un seguit de contingut al web del centre. També ha facilitat a les famílies interessades una llista amb codis QR que enllacen amb vídeos en què es veu el dia a dia de l’escola.

Bona rebuda per part de les famílies

Les famílies agraeixen poder visitar els centres escollits. Valoren molt positivament l’atenció pràcticament personalitzada del personal directiu i docent. “Estic encantada amb la visita i l’atenció per part del centre”, ha explicat una de les mares participants.

S’avancen les dates de preinscripció

Les preinscripcions del curs escolar 2021-2022 es faran telemàticament. Educació ha assegurat que “donarà suport a les famílies que no disposin dels mitjans necessaris per fer aquest tràmit. Les dates s’han avançat i del 15 al 24 de març es podran reservar les places per a educació infantil i primària i del 17 al 24 de març, per a secundària.