La Secretaria General d’Immigració i Emigració, que depèn del Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social, és l’organisme que s’encarrega de la distribució de persones en compliment del programa europeu de reubicació de refugiats de la guerra de Síria. L’organisme no facilita la nacionalitat ni la procedència de les persones que ja s’han instal·lat a la província de Barcelona, però sí que és possible deduir en alguns casos aquestes dades i conèixer el nombre total de persones que han estat reubicades. Fins ara han estat 45 els refugiats que hi han arribat.

Els primers van ser 10 persones el 24 de maig de 2016, en un grup que procedia de Grècia amb nacionalitats siriana i iraquiana. El 22 de juny en van arribar quatre més, set més el 26 de juliol i vuit el 16 de setembre. De l’últim grup ja en fa més de nou setmanes, quan el 19 de setembre van arribar 16 sol·licitants d’asil. Nou d’ells eren de nacionalitat iraquiana, sis de siriana i un d’eritrea.

Pel que fa a Catalunya, la xifra s’eleva fins als 70 refugiats, tot i que la Generalitat va anunciar a la primavera que estava capacitada per acollir 1.800 persones a Catalunya de forma immediata i 4.500 a mitjà termini.

En el conjunt d’Espanya han arribat 687 refugiats entre reubicacions (procedents d’altres països de la Unió Europea, és a dir, Itàlia i Grècia) i reassentaments (del Líban i Turquia). És tan sols un 6,37 % dels 10.772 refugiats que el govern estatal es va comprometre a acollir en el termini de dos anys amb la Unió Europea el mes de maig. El compromís total, fixat a principis de setembre de 2015, és de 17.680 persones.