SERGI AMPOSTA, intendent de la Guàrdia Urbana "El tema de la venda ambulant és una de les màximes preocupacions que tenen aquests dies els comerciants. Per això aquests grans dispositius van encaminats a aquest tipus de control." JOAN PORTALS, sotscap de la Relació Policial Metropolitana de Barcelona "Donar aquests consells de seguretat en tres grans àmbits: En l'àmbit del propi comerç, de l'activitat comercial que fan en els seus establiments; un altre amb els productes que tenen, els consells de seguretat perquè no els siguin sostrets aquests objectes; i un altre gran àmbit seria el del propi ciutadà, el propi consumidor." SALVA VENDRELL, president de la Fundació Barcelona Comerç "On més ens han fet referència és en aquest sentit: en tot el tema dels furts als clients dins la botiga, no tan sols el furt típic de la botiga sinó el que es pot produir tant en un comerç d'hoteleria, de restauració o en els propis comerços."

Tal com ha passat els darrers 10 anys, Guàrdia Urbana i Mossos d’Esquadra unifiquen estratègies per afrontar el període comercial de Nadal. Aquest any s’incrementaran els controls a la venda ambulant i totes les activitats “il·legals” que “entorpeixin l’activitat comercial”, segons ha apuntat l’intendent de la Guàrdia Urbana Sergi Amposta. “El tema de la venda ambulant és una de les màximes preocupacions que tenen aquests dies els comerciants. Per això aquests grans dispositius van encaminats a aquest tipus de control”, ha assenyalat.

Agents dels dos cossos patrullaran de manera conjunta per tots els districtes de la ciutat, amb l’objectiu d’assegurar el bon funcionament del negoci. Representants dels dos cossos i del gremi del comerç s’han reunit aquest dimarts, on han intercanviat les preocupacions i àmbits d’actuació d’enguany, que no disten del que ha estat aquest pla els darrers anys. El  sotscap de la Relació Policial Metropolitana de Barcelona, Joan Portals, ha explicat que s’ha fet una campanya informativa per als comerciants i els consumidors que acaba a finals de mes i que aquest dijous es posa en marxa la campanya operativa amb presència d’agents als eixos comercials. Aquesta acció conjunta d’agents de Mossos i Guàrdia Urbana s’allargarà fins al 15 de gener. D’aquesta manera, es pretén dissuadir el furt i el robatori tant de productes de botigues com a consumidors dins dels comerços.

“On més ens han fet referència és en aquest sentit, en tot el tema dels furts als clients dins la botiga”, ha assegurat Salva Vendrell, president de la Fundació Barcelona Comerç, que ha subratllat que l’últim any hi ha hagut un “repunt” en aquest tipus de robatoris. Per aquest motiu, la campanya informativa duta a terme pels Mossos d’Esquadra ha anat orientada als comerciants, però també als ciutadans.