L'Hospital Vall d'Hebron ha tancat l'any amb 271 trasplantaments, una xifra rècord per al centre. I aquesta tònica s'ha produït també a la resta d'hospitals, principalment de Barcelona, com el Clínic i Bellvitge. Això ha fet que Catalunya acabi l'any amb 1.015 trasplantaments, una dada històrica perquè mai abans no s'havia superat el miler. La gran majoria han estat trasplantaments renals amb més de 700, seguits a distància pels hepàtics amb 167. Aquest augment del nombre d'operacions es deu a l'increment de donants. ANTONI COMIN, conseller de Salut "Molts països voldrien ser on som nosaltres, molts països voldrien salvar tantes vides com es fa a Catalunya al llarg de l'any gràcies a aquest circuit de donacions i trasplantaments." En total, 460 donants, i d'aquests, la gran majoria, 300, han estat donants morts. Aquests han crescut de forma notable. Destaquen sobretot els casos de trasplantaments procedents de persones que han patit una parada cardíaca estant ingressats en un centre hospitalari. Les donacions en vida, en canvi, s'han reduït lleugerament. JAUME TORT, director de l'Organització Catalana de Trasplantaments "Tot i tenir xifres de rècord seguim tenint 1.301 persones en llista d'espera i aquest és el nostre repte. Hem aconseguit llistes com la de pulmó que està en mínims però aquestes persones continuen estant en risc vital." Precisament, el percentatge de negatives es manté estable i se situa al voltant del 14 %. Així que només un de cada set casos ha rebut una negativa per part del donant o la família. Avui dia, Catalunya disposa de 42 donants per milió d'habitants.

Catalunya ha tancat l’any amb 1.015 trasplantaments, una dada històrica perquè no s’havia superat el miler mai abans. L’Hospital Vall d’Hebron lidera el rànquing de centres on s’han fet més trasplantaments, amb 271, seguit del Clínic i Bellvitge. La majoria han estat trasplantaments renals amb més de 700, seguits a distància dels hepàtics, amb 167.

Aquest augment del nombre d’operacions es deu a l’increment de donants. En total, 460, i d’aquests, la majoria, 300, han estat donants morts. Aquests han crescut de forma notable. Destaquen sobretot els casos de trasplantaments procedents de persones que han patit una parada cardíaca estant ingressats en un centre hospitalari. Les donacions en vida, en canvi, s’han reduït lleugerament.

Des de l’Organització Catalana de Trasplantaments recalquen que tot i aquestes bones dades, avui dia es manté una llista d’espera de 1.301 persones. D’aquestes, més de 1.050 esperen un trasplantament de ronyó.

Pel que fa als consentiments  de donació per part de familiars, la xifra es manté estable i se situa al voltant del 14 %, així que només un de cada set casos ha rebut una negativa per part del donant o la família. Avui, Catalunya disposa de 42 donants per cada milió d’habitants, una xifra similar a la mitjana estatal, que se situa al voltant dels 43.