MERCÈ TATJER membre de la Taula Veïnal d'Urbanisme de la FAVB "Sembla que avui s'obri un camí perquè tots junts anem lluitant perquè aquesta ciutat sigui una ciutat per viure. Una ciutat igualitària en què no haguem d'estar pensant en què qualsevol de nosaltres o dels nostres veïns hagin de marxar de casa." DANIEL PARDO Assemblea de Barris per un Turisme Sostenible "Ja és un consens com a mínim de població de Barcelona que estem perdent la ciutat. Doncs passem una mica d'aquesta conscienciació que era necessària per ja està feta a fer uns primers passos per aturar aquest procés i recuperar la ciutat i fer-nos-la nostra. És molt difícil, és molt dur, serà una lluita llarga, però volem fer-la d'una forma inclusiva en la qual tothom pugui participar."

La convocatòria la signen una trentena d’associacions i entitats veïnals com ara la FAVB, la Taula Veïnal d’Urbanisme de Barcelona, Arquitectes sense Fronteres, la PAH, Crida Constituent, Som Paral·lel o les associacions de veïns de Poblenou, la Sagrera, la Sagrada Família, el Carmel o Sant Andreu de Palomar, entre d’altres. Totes denuncien que l’especulació que es produeix a Barcelona està generant una pujada descontrolada dels preus de l’habitatge.

També critiquen la mala gestió del turisme, que ha portat la ciutat a un “model massificat” i la precarització de les condicions laborals. Reclamen “espai públic per gaudir de la ciutat i conviure, no per fer negoci” i lamenten “la destrucció del comerç de proximitat, que és substituït per botigues de records i grans cadenes de moda i d’alimentació”.