La titular del Jutjat Penal número 11 de Barcelona ha decidit absoldre Diop perquè la versió policial que l’identifica com l’autor de l’agressió té “llacunes i imprecisions” que no permeten “acreditar de manera suficient” que ell en va ser el responsable.

Les diligències policials elaborades el dia dels fets en cap moment no assenyalaven el portaveu del Sindicat Popular de Venedors Ambulants com el responsable d’haver tirat una pedra a un agent que va impactar-li al canell. Per això la magistrada considera dubtosa la identificació portada a terme cinc dies després dels fets per part d’un agent que anteriorment no s’havia mencionat com a testimoni de l’agressió.

Indemnització de 120 euros

Pel mateix cas, la titular del jutjat sí que ha decidit condemnar un altre manter a pagar una indemnització de 120 euros per també haver provocat lesions a un altre agent de la Guàrdia Urbana en resistir-se a la detenció. A més, també s’haurà de fer càrrec dels desperfectes ocasionats a un cotxe patrulla per haver-hi llançat pedres i haurà de pagar una multa.

Els fets als quals fa referència la sentència es van produir el 28 d’agost del 2014 en el marc d’una operació de la Guàrdia Urbana contra la venda a la manta. Un grup de manters van llançar pedres contra agents de la policia i dos cotxes patrulla a la confluència del passeig de Gràcia amb el carrer d’Aragó.