En una entrevista a BTV Ràdio, Mòdol ha assegurat que se sent “profundament traït perquè després de diverses reunions i del tracte exquisit que hi ha hagut per part de l’Ajuntament, a última hora han fet aquesta acció de força”. Explica que el consistori va pactar al maig amb els membres de l’Associació de Pintors Canet, que encara continuen a l’edifici, que al desembre abandonarien l’espai i que durant tots aquests mesos buscarien un altre emplaçament per a la seva activitat. Arribat el moment, i quan l’Ajuntament ja havia fet el lliurament simbòlic de la casa a cinc entitats, el grup de pintors es van negar a retornar les claus.

Mòdol remarca també que “tenim la consciència molt tranquil·la perquè s’ha parlat i s’ha donat temps”, però explica que en un “districte infradotat, en què hi ha moltes entitats que esperen local”, no es poden permetre renunciar a aquest espai per a un ús municipal. A més, remarca que és un emplaçament “emblemàtic” i molt proper als espais on se celebren les festes en què participen les entitats que l’han d’ocupar, com per exemple la Colla de Diablesses i Diables de Sarrià i la Comissió de Festes del Roser.

Tot i no perdre l’esperança que parlant-hi aconseguirà agilitzar el desallotjament dels pintors, el regidor deixa clar que “el que han de saber el districte i les entitats és que per l’egoisme de cinc persones cinc entitats no estan tenint un espai“. El regidor de Sarrià – Sant Gervasi qualifica de “capritx” la decisió del grup de pintors, de qui parla com “les iaies pintores ocupes”.

Els pintors es mantenen ferms

Els membres de l’Associació de Pintors Canet 22 consultats per BTV insisteixen que no pensen abandonar l’espai i lamenten que per part de l’Ajuntament anul·lessin la darrera reunió que tenien prevista a finals de gener. “És un tema polític. Ens volen fer fora”, assegura Ute Rebholz, presidenta de l’associació, que afirma que no van pactar mai amb l’Ajuntament que marxarien al desembre, sinó que els presentarien un projecte per integrar més aquest espai a les activitats del barri. Rebholz assegura que sempre han pagat els 800 euros de lloguer fins al desembre passat i que, a partir d’aquest gener, dipositaran els diners a una notaria.