La Revolta Escolar a Barcelona no s’atura. Aquest divendres a la tarda, 21 centres educatius han tallat el trànsit per demanar la pacificació dels entorns escolars. Es tracta de la quarta jornada de reivindicació del curs 2022-2023, que reclama la reducció de la contaminació ambiental, menys soroll i més seguretat als entorns. Als diferents punts on es mobilitzen, famílies i infants organitzen diferents activitats sobre l’asfalt. 

Les protestes del mes de gener s’han centrat a denunciar la contaminació acústica i el soroll als entorns escolars. Segons la Revolta Escolar, el trànsit és responsable del 80 % del soroll que la ciutadania percep al llarg del dia.

Tres anys de revolta

La Revolta Escolar va néixer l’any 2020 a Barcelona amb la mobilització d’un grup d’AFA (que ja són 100) preocupades per la contaminació, el soroll i la manca de seguretat que hi ha als entorns escolars de la ciutat. Tot i les més de 200 escoles amb entorns pacificats a la ciutat, l’entitat segueix reivindicant-se perquè els voltants continuen sense ser prou segurs ni saludables.