Fa sis anys que la persiana de la Paloma està tancada. Al darrere, però, ja ha començat a haver-hi moviment. Els tècnis estan treballant per insonoritzar el local. S'acaba així un conflicte que va arrencar el 2007. L'Ajuntament els va obligar a tancar perquè s'hi superaven els límits de soroll permesos. El cas va acabar als tribunals, però no caldrà arribar al judici perquè l'Ajuntament ja ha arribat a un acord amb els propietaris de la sala de ball. De moment, els ha donat la llicència d'obres perquè comencin els treballs d'insonorització. Un cop acabin les obres, l'Ajuntament tornarà a inspeccionar el local per comprovar que està ben insonoritzat. Sobretot, per evitar que hi hagi problemes amb els veïns que viuen paret amb paret amb la sala de ball. Alguns d'ells havien arribat a penjar pancartes per denunciar que el soroll no els deixava dormir. Per això des del dictricte de Ciutat Vella ja els han deixat molt clar que faran complir la normativa. MERCÈ HOMS, regidora de Ciutat Vella "Les limitacions acústiques que es faran abans de la seva obertura ens han de donar garanties de que no se superaran aquestes limitacions. L'Ajuntament ho ha verbalitzat i els ho ha mostrat a l'altra part i això és que si això se supera s'haurà de fer el tancament." A més d'insonotitzar el local, La Paloma també s'ha compromès a controlar l'entrada i la sortida perquè els clients no facin soroll. Sobretot, al voltant del carrer del Tigre, on molta gent es quedava xerrant quan tancava la sala. Tot perquè la que està considerada com la sala de ball més antiga del món pugui tornar a funcionar.

L’acord posa fi al conflicte que mantenia l’Ajuntament amb La Paloma. El cas havia arribat als tribunals però ara ja no caldrà arribar a judici. Els propietaris de la sala de ball es comprometen a fer les obres d’insonorització necessàries i a canvi se’ls permetrà reobrir l’establiment. Els treballs de reforma ja han començat i aquests dies els tècnics ja estan estudiant com col·locar els altaveus de la sala per evitar problemes amb els veïns.

La Paloma també es compromet a controlar els accessos a la sala, especialment a la nit i de matinada. Sobretot, per evitar que la gent es quedi xerrant al carrer un cop tanca la discoteca. De fet, aquest era un dels punts que havia generat més malestar amb els veïns de la zona, que deien que el soroll no els permetia dormir.

L’acord es signarà dimecres que ve i s’aprovarà a la Comissió de Govern. Hi ha col·laborat, a més, la FECASARM, la patronal del sector de l’oci nocturn.  L’Ajuntament  ja ha deixat clar que farà tots els controls pertinents i que, si s’incompleixen els límits de soroll, tornarà a precintar La Paloma.

La Paloma està tancada des de gener de 2007, quan l’Ajuntament va precintar el local pels problemes de soroll. Les queixes dels veïns van començar quan la sala va decidir obrir a la nit com a discoteca. Fins llavors havia funcionat com a sala de ball a les tardes i local de concerts.