Greenpeace ha demanat “més ambició” en les polítiques públiques que han de combatre el canvi climàtic. Ha estat des del moll d’Espanya, al Port de Barcelona, en què hi ha amarrat el Rainbow Warrior, el vaixell emblema de l’ONG.

El responsable del programa de canvi climàtic, José Luis García, ha reivindicat una “democratització” de l’energia per aconseguir que la ciutadania s’impliqui i sigui “partícip” de la solució a aquesta problemàtica. Ortega també ha destacat que actualment hi ha més CO2 a l’atmosfera que mai i ha dit que aquests nivells no es donaven al planeta des de fa 3.000.000 d’anys, abans de l’ésser humà.

Objectiu 2030

En la línia d’aplicar polítiques públiques eficients, Greenpeace reclama que les emissions es redueixin a zero i, per aconseguir-ho, volen que es rebaixin a la meitat l’any 2030. Per a això, demanen una ”transició accelerada” a un sistema 100 % renovable per aconseguir que l’energia que es consumeix sigui neta. Així, també aposten per deixar de fer servir combustibles fòssils i energia nuclear per produir electricitat, però també com a motor energètic.

Onades de calor i canvi climàtic

Els experts que treballen al costat de Greenpeace també han alertat d’altres conseqüències de l’emergència climàtica, com és l’augment de la temperatura del planeta. Mar Gómez, doctora en física, ha assegurat que es viuran 10 vegades més d’onades de calor i ”més intenses i més freqüents” els propers anys. Sobretot en països com Espanya, més ”vulnerables” a la desertització. Ha posat d’exemple la darrera onada de calor que, en un mes de juny, va deixar temperatures rècord a Catalunya, però també a tot l’estat, amb el risc d’incendi més elevat i la contaminació disparada.