Conseller de Salut, Josep Maria Argimon

(ACN) El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha vaticinat que les xifres d’infeccions per coronavirus seguiran pujant un parell de setmanes i que s’arribarà a Nadal amb unes xifres estabilitzades però no baixes. Ho ha explicat en una entrevista a TV3, en què també ha advertit que les UCI estan plenes.

Argimon ha lamentat que a “qui no li ha tocat de prop ha decidit que no hi ha pandèmia”, per això ha avisat respecte als àpats de Nadal i, sobretot, les trobades de companys de feina, especialment al sector sanitari. L’avantatge respecte del 2020 és que la població està majoritàriament vacunada, però, tot i això, ha remarcat que “un test d’antígens no hi sobra mai”.

La variant òmicron arribarà tard o d’hora

El conseller de Salut ha afirmat que encara no s’ha detectat cap cas de la variant òmicron a Catalunya, però ha alertat que tard o d’hora arribarà. Tot i això, ha desitjat que a la llarga la covid-19 es gripalitzi i que esdevingui una malaltia estacional: “Algunes persones emmalaltiran greu, però hi conviurem”.

També ha explicat que el principal motiu pel qual la Generalitat ha retardat l’obligatorietat del certificat de la covid-19 per a certes activitats és perquè davant del col·lapse de l’aplicació La Meva Salut la gent anava al seu centre d’atenció primària (CAP) a demanar que l’hi donessin: “No estem per imprimir certificats”.

Argimon ha negat que l’objectiu dels certificats covid-19 sigui per incrementar la vacunació perquè “la cobertura vacunal és molt alta” al país i fer-ho amb aquesta intenció “seria una mica coercitiu”.