(ACN i redacció) El passaport covid encara no serà necessari dilluns a bars, restaurants, residències i gimnasos, però el govern espera que es torni a aplicar de manera obligatòria a principis de setmana. De fet, anunciarà la nova data dilluns, després de la reunió que farà la comissió de seguiment per avaluar la situació. Així ho ha explicat aquest dissabte el president del govern, Pere Aragonès.

Aragonès ha assegurat que tècnics del Departament de Salut i del de Polítiques Digitals i Administració treballen intensament per fer possible la descàrrega “massiva” del passaport. També ha defensat l’ús obligatori del passaport covid degut a l’augment de casos i l’aparició de noves variants i ha animat la població que encara no està vacunada a fer-ho.

Ja hi ha menys cua virtual per obtenir el passaport covid a La Meva Salut

Després del gran col·lapse del web i l’app de La Meva Salut per descarregar-se el passaport de la covid, aquest dissabte ja torna a funcionar amb certa normalitat, tot i que encara s’ha de fer cua virtual. Lluny de les vora 400.000 persones que feien cua el primer dia en què va entrar en vigor la mesura, aquest matí ja n’eren unes 3.000. Amb pics d’espera, en alguns casos, d’entre tres i cinc minuts.

El passaport covid es va demanar aquest divendres, 26 de novembre, només durant el matí, a restaurants, gimnasos i residències fins que el govern va veure que el web de La Meva Salut estava col·lapsat i els vacunats no tenien manera d’accedir al document.