Aquest dijous han continuat les protestes dels pagesos a Barcelona. Molts dels agricultors que el dia abans s’havien manifestat a la ciutat hi han passat la nit i tot i que la majoria han marxat a primera hora, un grup s’ha dirigit fins al Parlament de Catalunya. Allà s’han trobat amb la presidenta de la cambra i amb portaveus de tots els grups parlamentaris, excepte PP i Vox. “Estem bastant satisfets amb el que hem aconseguit avui”, han dit. Ara bé, també han assegurat que “a lluita no s’acaba, només es transforma”.

Un acord amb tres punts

En una compareixença davant dels mitjans de comunicació els agricultors han explicat que han aconseguit arribar a un acord amb els grups que inclou aquests tres punts: revisar tècnicament les restriccions d’aigua, agilitzar les ajudes i els pagaments al sector i treballar amb la resta d’institucions per racionalitzar la burocràcia. Un acord, que segons han dit, es tramitarà per la via d’urgència.

El pagesos han deixat estacionats els tractors al passeig de la Circumval·lació, on hi han aparcat una trentena de vehicles, mentre han durat les trobades.

Què demanen els agricultors?

La pagesia s’està mobilitzant per fer sentir el seu malestar pels costos desmesurats del sector i l’excés de burocràcia. També protesta per l’increment dels costos de producció, els preus baixos que els paguen, la falta de control en les importacions, la nova política agrària comuna i la greu sequera que tenim.

Es normalitzen les afectacions de trànsit

Aquest dijous al matí encara hi ha hagut talls per la presència dels tractors a diverses vies. És el cas, per exemple, de la Gran Via o de l‘avinguda Diagonal, d’entrada a Barcelona. Molts autobusos s’han hagut de desviar pels carrils laterals. Ara, però, ja s’ha normalitzat el trànsit.