Barcelona buida de manters

La Guàrdia Urbana ha suspès de sou i feina de manera cautelar quatre agents per quedar-se, suposadament, articles de venda ambulant procedents de decomissos policials. Segons fonts de l’Ajuntament de Barcelona, el cos ha obert un expedient disciplinari i les mesures cautelars es mantindran fins que es resolgui. El consistori també va portar el cas a la fiscalia, tot i que el jutge va desestimar el cas.

Fonts municipals han detallat que la policia municipal va tenir coneixement a l’agost “d’una presumpta manipulació negligent” provinent del decomís de gènere abandonat de venda ambulant no autoritzada per part de quatre agents. Un cop tancada la via judicial per desestimació, la Guàrdia Urbana va obrir un expedient disciplinari per una falta greu o molt greu als policies i s’han pres les mesures cautelars de suspensió de sou i feina. Un cop es resolgui l’expedient es determinarà la sanció per a cadascun dels professionals.

La CUP denuncia que és una pràctica habitual

La notícia l’ha feta pública el militant de la CUP a Barcelona, Jordi Magrinyà, que ha assegurat que el sindicat de mantes fa anys que denuncia aquest pràctica. El cupaire critica que l’Ajuntament parli de fet puntual i qualifica els agents apartats de “pomes podries”.