Més de 200 persones s’han manifestat aquest dissabte per mostrar el rebuig a les agressions homòfobes que han tingut lloc durant la darrera setmana a Barcelona. La concentració de protesta ha estat convocada per l’Observatori contra l’Homofòbia (OCH) i la Plataforma LGTBIcat, que han recordat que el que va passar la setmana passada no és un fet aïllat, sinó excepcional pel grau de violència que hi va haver dissabte en l’agressió a la platja del Somorrostro.

“No podem deixar que l’excepcional sigui norma. M’agradaria que avui fos el dia en què iniciem un paradigma nou. Les polítiques públiques han d’anar més enllà d’un tuit”, ha defensat Eugeni Rodríguez, president de l’OCH.

Mapa de les agressions homòfobes

Segons l’OCH, l’acte tenia l’objectiu de “visibilitzar les violències LGTBI que es produeixen arreu del territori català”. Per això, la concentració s’ha inicat amb la senyalització de cada agressió comesa aquest any en un mapa gegant de Catalunya. En total, les dues entitats asseguren que s’han comptabilitzat 77 agressions d’odi des que va començar l’any.

En l’acte també hi han participat representants polítics, com ara el regidor de Drets de Ciutadania i Participació de l’Ajuntament de Barcelona, Marc Serra, o el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, els quals han expressat el seu suport i compromís per posar fi a les agressions LGTBIfòbiques.

Per finalitzar l’acte s’ha llegit un manifest en què han reclamat el compromís de les diferents administracions competents que han d’implementar les lleis que garanteixen els drets i les llibertats del col·lectiu LGTBI. “Cal recordar que, sis anys després de l’aprovació de la Llei 11/2014 per garantir els drets de les persones LGTBI i erradicar l’LGTBI-fòbia, no disposem del règim sancionador per a aquests casos”.