Una vintena de joves del districte d’Horta-Guinardó s’han mobilitzat aquest divendres a la tarda per evitar que s’iniciïn els enderrocs de les cases del conjunt històric de les bugaderes d’Horta, que inclou horts i safareigs de mitjans del segle XIX.

Els protestants s’han concentrat al carrer del Llobregós, número 30, amb la intenció de recuperar “el que és de les veïnes del barri”. Un grup ha entrat a una de les cases afectades, hi han penjat una pancarta i han llegit un manifest. Tot seguit n’han sortit i han assegurat que seguiran fent accions per demanar que s’aturi el pla urbanístic previst. La propera preveuen que tindrà lloc el dia 12 de juny.

Els joves s’han organitzat de manera espontània i en paral·lel a altres veïns, que han constituït una plataforma per defensar el que consideren un patrimoni històric del barri i per aturar-ne l’enderroc, tot i que de moment el procés no s’ha aturat.

Dissabte passat ja es van concentrar davant la seu del districte per recollir signatures perquè es replantegi el pla urbanístic. Avui han demanat als veïns del barri que pengin llençols blancs als balcons com a senyal de protesta contra els enderrocs previstos.

Condemnades a l’enderroc

La mobilització de la plataforma per la protecció de les cases afectades i del jovent del barri s’ha produït com a resposta al pla d’urbanització previst a l’illa de cases, que les condemna a l’enderroc.